Skip to content

RC-autoilu

IMG_1140

RC-autoilu on ollut kovassa nosteessa viime vuodet Kokkolan alueella. Tällä hetkellä aktiivisia, sekä vähemmän aktiivisia harrastajia on kolmisen kymmentä alueellamme ja kasvaa vuosi vuodelta. Harrastajillamme on sähkömoottoreilla toimivat – pääasiassa 1:10 kokoiset autot, jotka ovat yhtä kilpailukykyisiä, kuin nitro käyttöiset autot. Akkutekniikan parannuttua, vauhtia riittää yllin kyllin ja ajoaikakin on kohtuullinen, ajotavasta riippuen. Sähkömoottoreiden ylivertaisuus on sen käyttöikä ja käytännössä huoltovapaus. Kerromme mielellämme lisää autoista ja tekniikasta ajovuoroilla!

Missä RC-autoilua voi harrastaa?

Tällä hetkellä yhdistylsellä on ulkorata Kokkolassa Pohjoisväylän vieressä, Halkokarin ABC:ta vastapäätä, tien toisella puolen. Ulkorataan on panostettu nyt parina vuotena ahkerasti ja rata alkaa nyt olemaan mukavassa kunnossa. Lisäksi talvikaudella 2019-20 siirrymme ajamaan omaan sisärata-tilaan, Niittykatu 1 (entinen Auto-Haro yläkerta)

Ajokerrat ulkoratakaudella:

Aloitamme ulkoratakauden 28.4.2019

Keskiviikkoisin klo. 18

Sunnuntaisin pääajovuoro klo. 17

Ajokerrat sisäratakaudella

Sisäratakausi 2019-2020 tulee olemaan uudessa osoitteessa Niittykatu 1:ssä, vanhassa Auto Haron tilassa (yläkerta).  Myös huonoilla keleillä päästään ajamaan sisätiloissa.

Tarvitaanko oma auto?

Oma auto kannattaa hankkia, jotta harrastuksesta pääsee nauttimaan ja autoa pääsee säätämään mieleiseksi. Kerholla on myös käytössä viisi kappaletta Team Associated 2wd short-course autoja, joilla voi kokeilla ajamista. Kerhon autojen kokeilusta perimme 10€ maksun. Autoja on mukana ajokerroilla ja tapahtumissa. Meillä on myös käytössä Suomalainen LapSnapper ajanottojärjestelmä, johon voit lainata lähetintä 2€ / kerta.

Mitä hyvä perus auto maksaa?

Autoja on hyvin monenlaisia ja kuten arvata saattaa, myös monen hintaisia. Hyvän ensi auton saa jo noin 300-400€ hintaan! Tätä autoa voi myös parannella jatkossa, jos harrastus tuntuu omalta. Lisäksi merkki autoon saa jokaisen nippelin ja nappelin varaosana, joita ei markettiautoihin saa!

Kuka voi ajaa?

Oikeastaan kuka vain. Harrastajia on lähes vauvasta vaariin. Nuorimmat harrastajistamme ovat alle kouluikäisiä. Auton kulkua voi myös säätää siten, että ajaminen onnistuu nuorellakin iällä. Auton käsittelyyn totuttaessa, nopeutta voi taas lisätä säätämällä.

Mitä maksaa?

Maksut muuttuvat kaudella 2019. Mahdollisuus on ajaa 5€/järjestetty ajokerta (KokUA:n jäsenet) ja ei jäseniltä 10€. 30€kk-maksulla saa ulkoradan porttiin koodin, jolla voi ajaa 24/7 mielin määrin. Myös sisärata on “vapaassa käytössä”, kunhan oven aukasija saadaan paikalle. Avaimia on viidellä vastuuhenkilöllä ja satunnaisisa ajoista ilmoitetaan WhatsApp-ryhmässä. Ryhmässä voi kysellä myös jos joku pääsee avaamaan ovet ajokertojen ulkopuolella. Ajot siis jatkuvat syksyllä kahdesti viikossa sisäradalla.


 

Ajovuorojen säännöt

Löydät tästä

Kuva kesältä 2018, jonka jälkeen hyppyrit matotettu

Vanhempaa kuvaa, ilman hyppyreitä

Rata on vielä rakennusvaiheessa, mutta täysin ajokelpoinen.

 


 

Seuraverkko tuki

Kokkolan Urheiluautoilijat on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea, jota käytetään lajin kehittämiseen vuoden 2018-19 aikana.

Tervetuloa ilmoittautumaan RC-kursseille. Alla lomake, jolla pääset mukaan lajiin vaivatta!

 


 

RC-kurssi

Kokkolan urheiluautoilijat ry järjestää etupäässä nuorille suunnattuja radio-ohjattavien RC-autojen kursseja Kokkolan Urheilutalolla sunnuntaisin. Tarkemmat ryhmät ja ajat alla.

Kurssin hinta on 30€ (3 x 2h opastettua ajoa ja autoon tutustumista.) Maksu ensinmäisellä kerralla, käteisellä.

Kurssilla käsitellään perusasioista aivan teknisimpiin yksityiskohtiin, kunkin tason ja tarpeen mukaan. Kurssimateriaalin saat sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen. Kerholla on viisi autoa käytössä, mutta jos sinulla on oma auto, niin aina parempi.

Kursseja on kaksi yhtäaikaa, alkeis- ja edistynytkurssi jo enemmän ajaneille kuljettajille.

Kurssin aikataulu:

Kurssille on vapaa haku koko ajan voimassa. Eli jos tarvitset opastusta RC-harrastuksen aloittamiseen ja omaa autoa ei löydy. Kurssi sopii varmasti sinulle!

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Tervetuloa tutustumaan lajiin!

Facebook-ryhmämme, josta voi kysellä vinkkejä ja apuja: www.facebook.com/groups/2314040705403305/

Instagram tilimme: https://www.instagram.com/kokkolan.rc.kerho/

Yhteystiedot alta löydät myös puh. nro. ja sähköpostiosoitteen.